Telefon

+36300122566

E-mail

medencekarbantarto@gmail.com

Nyitvatartási idő

Minden nap: 7-19

Fagytest téliesítéskor a fagyvédelem eszköze a vízben és a szkimmernél.Ezzel megelőzhetők a medence fólia és szerkezet sérülései. A téliesített medencében télen keletkező jégréteg térfogatváltozásából (fagynyomás) adódó szerkezeti károsodások megelőzésére.

A fagytesteket egymáshoz fűzve kereszt alakban kell a medencében elhelyezni. Ennek következtében a vízfelületen keletkező jégréteg nem lesz egybefüggő, a fagytestek miatt négy vagy több részre oszlik. A jég térfogat növekedéséből adódó nyomás nem a medence falát terheli, hanem azt a medencében elhelyezett fagytestek veszik fel.

medence fagytest

A medence falára így nem hatnak feszítő erők, melyek maradandó szerkezeti károsodást okozhatnának.

Beton töltetű fagytest esetén nem kell számolni a homok töltetű fagytesteknél gyakran jelentkező töltetszóródás jelenségével, mely abból adódik, hogy a homoktöltet betöltőnyílásán található záródugó az idő előrehaladtával több esetben deformálódik, meglazul és kiesik. Ilyenkor a homoktöltetű fagytestekből a homok nagy része a medence aljába szóródik.

Télen továbbra is figyelmet kell fordítani a lezárt/bezárt medencére. Különösen a medencét fedő takaró fóliára. A téli csapadék, a jég illetve aszennyeződések megterhelhetik a fedő fóliát. Ezért érdemes odafigyelni és eltávolítani ezeket a nehezékeket.

Ajánlott cikkek

Hívás