Telefon

+36300122566

E-mail

medencekarbantarto@gmail.com

Nyitvatartási idő

Minden nap: 7-19

A változtatható sebességű medenceszivattyú előnyei

A változtatható fordulatszámú szivattyúk, vagy ahogy egyesek hívják a VS szivattyúk, tele vannak funkciókkal és előnyökkel. Valójában a pénzügyi megtakarítás önmagában is gyorsan megtéríti a vásárlás költségeit. De az ösztönzők nem állnak meg itt. Ez az 5 legfontosabb ok, amiért érdemes változtatható sebességű medenceszivattyúba fektetni.

Energia megtakarítás

Az energiatakarékosság jót tesz a környezetnek, de jót tesz a pénztárcának is! A változtatható fordulatszámú szivattyúk pénzt és energiát takarítanak meg, mivel a motor alacsonyabb fordulatszámon forog, ami kevesebb ampert és wattot igényel. 

Az egysebességű szivattyúhoz képest 50-80%-ot takaríthat meg, ha a szivattyút minden nap hosszabb ideig, de alacsonyabb fordulatszámon működteti. A változtatható fordulatszámú szivattyúk nagy része az, hogy beprogramozhatja szivattyúját úgy, hogy a megfelelő sebességet használja az egyedi medencebeállításhoz. 

Finomhangolja a VS szivattyú beállításait a hatékony tisztítókra, melegítőkre, vízfunkciókra vagy akár a csatlakoztatott fürdőkre, hogy maximalizálja az energiamegtakarítást.

Csendes működés

A változtatható fordulatszámú szivattyú állandó mágneses motorja alacsonyabb fordulatszámon működik, ami kevesebb hangot ad. Előfordulhat, hogy nehezen hallja a VS-szivattyút, ha az alacsonyabb sebességgel működik. A VS szivattyúk még nagyobb fordulatszámon is sokkal csendesebbek, mint a normál szivattyúk. A motor felépítésének különbsége miatt a változtatható fordulatszámú szivattyúk 25%-kal kevesebb decibelt, körülbelül 40-50 dB-t adnak le, szemben a szabványos medenceszivattyúk 60-70 dB-lel, minden más mellett.

A rossz motorcsapágyak a túlzott motorzaj leggyakoribb okai. A VS szivattyúk azonban inverteres csapágyakat használnak, amelyek tartósabbak és hosszabb élettartamúak, mint a szabványos szivattyúmotor csapágyak. 

Optimális áramlás meghatározott feladatokhoz

A változtatható fordulatszámú szivattyúk rugalmasságot biztosítanak, hogy megtalálja a legjobb sebességet a szűréshez, fűtéshez, tisztításhoz vagy fürdők és vízszolgáltatások működtetéséhez. A szabványos medenceszivattyú motorokkal csak egy sebesség (3450 RPM) áll rendelkezésére a medence összes funkciójához és szolgáltatásához. 

A változtatható fordulatszámú szivattyúk egyik legnagyobb előnye, hogy „betárcsázza” a megfelelő sebességet különféle igényekhez. A víz jellemzői egy adott áramlási sebesség tartományban működnek a legjobban. Hasonlóképpen, az alacsonyabb áramlási sebesség a fűtést hatékonyabbá (és gazdaságosabbá teszi), a medencetisztítókat pedig hatékonyabbá teszi. A szűrési áramlási sebességek alacsonyabbak, mint a többi szivattyúfunkciónál, és elegendő sebességgel rendelkeznek a szkimmer szívóképességéhez. 

Programozhat egy VS szivattyút igényeinek megfelelően, és bármikor egyszerűen felülírhatja vagy újraprogramozhatja. A tökéletes egyensúly megtalálása sok pénzt takarít meg minden hónapban.

Jobb szűrés

A víz a legjobban alacsonyabb sebességnél szűrhető. A szűrőközeg könnyebben felfogja és megtartja a kis részecskéket, ha az áramlási sebesség csökken. 

Az olyan medencékben, amelyek szabványos medenceszivattyút használnak, amely állandóan 3450 fordulat/perc fordulatszámon működik, előfordulhat bizonyos mennyiségű szűrő megkerülése , vagy nagyon finom részecskék szűretlenül visszatérhetnek a medencébe. 

Az alacsonyabb áramlási sebesség lehetővé teszi a szűrő hatékonyabb működését azáltal, hogy csökkenti ezt a hatást. A csökkentett áramlás hozzájárul a szűrőanyag élettartamának meghosszabbításához is, amely gyorsabban elhasználódik a nagyobb áramlási sebesség mellett. A napi 24 órán át alacsony fordulatszámon működő VS szivattyúnak köszönhetően a medence tisztább marad, a víz pedig mindig kering, soha nem stagnál.

Fejlett vezérlés

A legtöbb szabványos medenceszivattyút egy időóra vagy esetleg a szivattyú melletti oszlopon lévő kapcsoló vezérli. A változtatható fordulatszámú szivattyúk azonban tartalmaznak egy fedélzeti számítógépet, amely felváltja a régi mechanikus időórát, lehetővé téve a menük egyszerű léptetését a szivattyú fordulatszámának és működési idejének programozásához. 

Sok VS szivattyú lehetővé teszi az interfész forgását, és a Hayward VS szivattyúk adapterkészlettel rendelkeznek a vezérlőpanel falra szereléséhez. Ha új szintű technológiát keres, a jacuzzi JVX szivattyúk Bluetooth alkalmazással rendelkeznek az okostelefonok vagy táblagépek vezérléséhez. A VS szivattyúk egyik legnagyobb előnye az automatizálási rendszerekkel, más néven medencevezérlőkkel való kompatibilitásuk, ami lehetővé teszi a valóban távoli működtetést és a teljes vezérlést.

https://otthonimedence.hu/karbantartas-tisztitas/
https://medencegondozas.hu/medence-futes/
Hívás