Telefon

+36300122566

E-mail

medencekarbantarto@gmail.com

Nyitvatartási idő

Minden nap: 7-19

klór és medence vegyszer ellenőrzés
vízminőség klór
vízminőség ph érték
klór és medence vegyszer ellenőrzés
vízminőség klór
medence vegyszer
previous arrow
next arrow
 
Shadow

Vízminőség

A medence vizének karbantartása és kezelése nélkülözhetetlen elem a medence időtartama alatt,hogy a megfelelő vízminőség fent maradjon és jelentős megtakarítást tesz lehetővé. Tudta, hogy a megfelelően karbantartott medence soha nem ürül ki?

A medence karbantartása szorosan kapcsolódik a környezetéhez (padló, a közeli növények, az időjárási viszonyok), az azt használók számához és a szűrőrendszeréhez. A megfelelően karbantartott medencét nem kell évente kiüríteni.

Medence klórozás házilag?

A vízminőséghez azt tudni kell, hogy a klór hatékonysága véges! A medence terhelése és a szerves szennyeződések mértéke befolyásolja a klór hozzáadásának mennyiségét.

Ezen kívűl tavasszal is szembesülhetünk a víz klórigény kérdésével. A csapadék szintén befolyásoló tényezőa klór tartalmat illetően.

Napfény hatásai a vízminőségre?

Ha az elvégzett víz teszt alacsony klór szintet mutat, érdemes a medence vízének sokkolása. Ezt érdemes a nap végén elvégezni mert a napfény csökkenti a klór hatékoyságát.

Folyékony klór vagy granulátum?

Mindkettőnek megvannak az előnyeik és hátrányaik. A klór azáltal fertőtlenít,hogy megszakítja a mikroorganizmusok (algák,baktériumok) sejtfalait és oxidálja azokat. Így hatástalanítja vagy megöli őket.

Mivel a klór lebomlik ezért idővel egyre kevésbé hatékony. Ezért rendszeresen klórt kell adagolni a medence vízéhez. Vízminőség tekintetében a válasz, mind a folyékony mind a granulátum jól fertőtlenít.

A klór granulátumnak alacsonyabb a Ph értéke – kevésbé savas. Általában nagyobb medencékhez ajánljuk a folyékony megoldást.

medence szivattyú medence homokszűrő

Elektrolízis rendszer

-Elektrolízis rendszer elhelyezése az egyik megoldási lehetőség a medence vizének kezelésére. Környezetkímélő és gazdaságos, a teljes fürdési szezonban egészséges vizet biztosít, és mindezt egyszerű módon.

-Az elektrolizáló egy készülék, amely sóból klórt állít elő. A medence sós vize áthalad az elektrolizáló celláján, amely azt természetes módon klóros vízzé alakítja.

A medence feltöltésekor elegendő csak hozzáadni vízköbméterenként 5 kg sót. A víz tehát enyhén sós lesz (7-szer kevésbé sós, mint a tengervíz).
Amint a szűrés beindul, az átalakítási ciklus megkezdődik:
A só több klór és nátrium molekulából áll. Az elektrolizáló cellájában keltett elektromos áramnak köszönhetően a két molekula szétválik, létrehozva így a vízkezeléshez használható klórt.
Az UV sugarak hatására a só ismét összeáll, majd megint áthalad az elektrolizálón, és így tovább.

-A medence vizének semlegesnek, vagy enyhén lúgosnak kell lennie. Az elfogadott ideális pH értéke 7,4. Ez az érték a vízkeménységtől és a használt vízkezelő termékektől függ. A rosszul kiegyensúlyozott pH különböző zavarokat okoz: elváltozik a víz színe, irritálja a szemet és a bőrt, vízkő és alga jelenik meg, hatástalan lesz a vízkezelés, stb.
Ahhoz ugyanis, hogy a klór meg tudjon felelni fertőtlenítő szerepének, nélkülözhetetlen a medencevíz pH-jának a szabályozása.

Klórtermelés

– A klórtermelés szabályozót feltétlenül pH-szabályozóval együtt kell telepíteni. Ez azért fontos, hogy a pH értéke stabil maradjon és biztosítsa a víz hatékony fertőtlenítését.
Bármilyen medencét is tervez, találkozzon a Waterair Medencék egyik speciálisan képzett tanácsadójával. Ő segíteni tud Önnek a medence kivitelezésében egy teljesen személyre szabott és ingyenes helyszíni vizsgálat során.

-Funkciói:

Egyszerű beállítás a medence térfogatához szükséges klórtermelés kiválasztásával.

„Boost” funkció, amellyel szükség esetén sokk-kezelés végezhető.

„Smart Power” funkció az állandó és szabályozott klórtermelés biztosítására.

Öntisztító cella a nagyobb élettartam érdekében.

Vizuális figyelmeztetés, amely jelzi az elégtelen áramlást, a sóhiányt vagy a cella elhasználódását.

A hőmérsékletérzékelő a készülék védelmét szolgálja hideg víz esetén.

napelemes medence fűtés

Miért irritálja a szememet a medence vize?

Nem mindig igaz az a feltételezés, hogy a túl sok klór égeti a szemet úszás közben és utána. Ha minden medencét klórral kezelnekfertőtlenítés céljából akkor miért nem ég mindenkinek a szeme aki megmártózik és úszik egyet?

Nézzünk egy kicsit mélyebbre, hogy választ kaphassunk. Két lehetséges oka lehet annak, hogy szemünket irritálja a medence vize. A nem megfelelően beállított Ph érték és a klóraminok.

Én elsődlegesen a Ph értékben keresném az irritáció okát. Az emberi könny Ph-ja 7,5. Ha ettől eltérő a vízben mért érték akkor az arra érzékenyebbek szem irritációt tapasztalhatnak.

Az ideális Ph érték 7,2 – 7,8 értékek között mozog amit még tolerálni tud az emberi szem illetve bőr. Az érzékenyebbek még ezen tartományon belül is érezhetnek kellemetlen égést a szemükben.

Hetente ellenőrizze a Ph értéket és javítsa ha szükséges vagy hívjon szakembert https://medencekarbantarto.hu/

Klóraminok

A klóraminok olyan kémiai vegyület, amely a medence vízben akkor képződik, amikor a benne lévő Klór kölcsönhatásba lép a vízben található szennyeződésekkel, baktériumokkal stb. Minél több baktériummal lép kölcsönhatásba a klór, annál több klóramin képződik. Ez logikusan azt jelenti, hogy kevesebb klór áll rendelkezésre a medence fertőtlenítéséhez.

Klór hozzáadásával csökkenthető a klóraminok mennyisége, ezáltal a szabad klór el tudja végezni feladatát.

A klór akkor a leghatékonyabb ha a Ph érték is megfelelő 7,2-7,8 közötti tartományban van.

https://medencekarbantartohu.business.site/?m=true
https://medencekarbantarto.wixsite.com/my-site
Hívás